10.02.2023

Вимушені канікули в одеських школах завершено

Позапланові канікули в одеських закладах освіти завершено: з понеділка, 13 лютого, школи знову розпочнуть працювати. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Вимушені канікули в Одесі були оголошені через критичну ситуацію із енергозабезпеченням міста, яку спричинили ракетні атаки російських терористів та масштабна технологічна аварія на ключовій підстанції, що живить Одесу і Одеський район.

Напередодні, 9 лютого, в Одеській обласній військовій адміністрації заявили, що ситуація, хоч і залишається складною, але "дещо покращилась": на обласний центр і прилеглі райони вдалось подати більші обсяги електроенергії. Начальник ОВА Максим Марченко також анонсував нові графіки електропостачання. А сьогодні у ДТЕК Одеські електромережі підбили підсумки першого дня їх використання (поки що в тестовому режимі).

Додамо: сьогодні вдень енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару, а вночі – 16-ї атаки ворожими безпілотними літальними апаратами. Основною ціллю ворога знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі.

Загалом з 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого російські окупанти здійснили 71 пуск крилатих ракет (з них – 43 типу Х-101 і Х-555 та 28 "Калібрів"). Авіаційні та ракетні атаки велись із застосуванням восьми літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська (РФ) та носіїв крилатих ракет, що знаходяться в Чорному морі. Вночі окупанти також завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 із районів Бєлгорода (РФ) і Токмака (окупована територія Запорізької області). По Харківській та Запорізькій областях було запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300)

Силами і засобами ЗСУ та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету та п'ять дронів.

Зокрема, над Одещиною українські захисники ліквідували 13 ворожих ракет, дві – збито над Миколаївщиною.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки