10.02.2023

Над Одещиною збито 13 ворожих ракет

Сьогодні російські терористи вчинили черговий масований ракетний удар по території України з літаків стратегічної авіації та морських носіїв крилатих ракет. Над Одеською областю збито 13 ворожих ракет.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Максим Марченко, зазначивши: "Як завжди підрозділи протиповітряної оборони Одещини відпрацювали на відмінно! Дякую героям-захисникам неба Одещини, ви найкращі!"

Ранковій атаці окупантів, яка розпочалась о 8:30, передували нічні удари ворога по містах та об’єктах критичної інфраструктури України. За інформацією командування Повітряних Сил ЗСУ, було застосовано сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 із східного узбережжя Азовського моря та шість крилатих ракет морського базування "Калібр" – із російського фрегата у Чорному морі.

Силами та засобами Повітряних Сил знищено п'ять "Калібрів" і стільки ж ударних дронів Shahed-136/131.

Також окупанти завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 з районів Бєлгорода (Росія) і Токмака (окупована територія Запорізької області). По Харківській та Запорізькій областях запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

Узагальнена офіційна інформація про хід та наслідки ранкової масованої атаки, кількість ракет, використаних ворогом, а також – знищених українськими захисниками, буде надана пізніше.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки