10.02.2023

ДТЕК Одеські електромережі – про підсумки першого дня нових графіків відключень

Напередодні, 9 лютого, в Одеській області у тестовому режимі розпочали діяти нові графіки електропостачання. Підсумки першого дня підбили сьогодні у ДТЕК Одеські електромережі.

За даними компанії, вдалося забезпечити 100% будинків побутових споживачів світлом у гарантовані години білої зони графіку.

За перший тестовий день роботи графіків у мешканців Одеси та Одеського району електроенергія була в середньому 19 годин на добу. Середній час відсутності електропостачання – 5 годин. Жителі області були зі світлом довше – 22 години на добу в середньому (оскільки там не була пошкоджена інфраструктура і немає мережевих обмежень). Відключення тривали всього близько 2 годин на добу.

ДТЕК забезпечив на 100% електроенергією будинки клієнтів в гарантовані години білої зони графіку завдяки достатнім лімітам та сприятливим погоднім умовам, що передували збільшенню генерації зеленої енергетики. Сонячні та вітрові електростанції частково покрили дефіцит електроенергії і дозволили давати більше світла мешканцям Одещини.

Тестування графіків триває. На початку наступного тижня за підсумками зворотного зв’язку від клієнтів і згідно з можливостями енергосистеми графіки будуть скориговані і погоджені з органами місцевого самоврядування.

"Звертаємо увагу, що нам важливий зворотній зв’язок клієнтів, щоб в стислі терміни зробити графіки максимально зручними для користувачів. Найпростіший спосіб – написати нам в приватні повідомлення на Facebook ДТЕК Одеські електромережі", – сказано в повідомленні.

Водночас енергетики зазначають, що ситуація в енергосистемі Одещини лишається надзвичайно складною. В області цілодобово продовжуються ремонти на пошкоджених через попередні атаки російських терористів енергооб’єктах.

Одесити та жителі області можуть дізнатись графік відключень за своєю адресою на сайті ДТЕК Одеські електромережі.

Додамо: сьогодні вдень енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару, а вночі – 16-ї атаки ворожими безпілотними літальними апаратами. Основною ціллю ворога знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі.

Загалом з 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого російські окупанти здійснили 71 пуск крилатих ракет (з них – 43 типу Х-101 і Х-555 та 28 "Калібрів"). Авіаційні та ракетні атаки велись із застосуванням восьми літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська (РФ) та носіїв крилатих ракет, що знаходяться в Чорному морі. Вночі окупанти також завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 із районів Бєлгорода (РФ) і Токмака (окупована територія Запорізької області). По Харківській та Запорізькій областях було запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300)

Силами і засобами ЗСУ та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету та п'ять дронів.

Зокрема, над Одещиною українські захисники ліквідували 13 ворожих ракет, дві – збито над Миколаївщиною.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки