10.02.2023

ДТЕК: внаслідок російської атаки пошкоджено чотири теплоелектростанції, постраждали енергетики

Внаслідок чергової масованої атаки російських терористів, через нічні та денні обстріли 10 лютого пошкоджено чотири теплостанції ДТЕК Енерго, є постраждалі серед енергетиків.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Про це повідомили сьогодні в компанії.

За оперативною інформацією, поранення отримали двоє працівників отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу.

Внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію її наслідків. Задля безпеки на об’єктах знаходяться тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі.

У вересні - лютому енергетичні підприємства ДТЕК Енерго були атаковані 27 разів. 28 енергетиків були поранені, троє загинули.

Вранці Національна енергетична компанія "Укренерго" проінформувала, що в ході 14-ї масованої терористичної атаки на енергосистему України "на жаль, маємо влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях. Крім того, вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі".

Також повідомляється, що для мінімізації можливих наслідків атаки та збереження енергосистеми НЕК вдалася до необхідних превентивних заходів, застосовуються аварійні відключення.

За попередніми даними, які навів міністр енергетики Герман Галущенко, російськими ракетами та дронами пошкоджено об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шести регіонах. Найскладнішою посадовець назвав ситуацію у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

"Завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України. Енергетики працюють нон-стоп над відновленням енергопостачання", ‒ зазначив міністр.

Черговий масований ракетний удар по території України було вчинено з російських літаків стратегічної авіації та морських ракетоносіїв. Наразі відомо, що над Одеською областю збито 13 ворожих ракет.

Нагадаємо, до сьогодні енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, в які наразі фіксується найбільший дефіцит електроенергії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки