10.02.2023

"Укренерго": енергосистема України зазнала чотирнадцятого масованого ракетного удару

Енергосистема України зазнала сьогодні 14-го масованого ракетного удару, а вночі – 16-ї атаки ворожими безпілотними літальними апаратами.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Основною ціллю російських терористів знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі.

Географія уражень – східні, західні і південні регіони України. Про це повідомила Національна енергетична компанія "Укренерго".

Найбільш складна ситуація зараз на Харківщині. Зараз там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині. Дефіцит в енергосистемі – значний.

Ремонтні бригади "Укренерго" вже займаються ліквідацією наслідків прильотів та розпочинають аварійно-відновлювальні роботи.

В інших регіонах поступово покриття споживання повертається в межі визначених лімітів. Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково.

За попередніми даними, які навів раніше міністр енергетики Герман Галущенко, російськими ракетами та дронами пошкоджено об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шести регіонах. Найскладнішою посадовець назвав ситуацію у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

"Завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України. Енергетики працюють нон-стоп над відновленням енергопостачання", ‒ зазначив міністр.

Нагадаємо, до сьогодні енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, в які фіксується найбільший дефіцит електроенергії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки