10.02.2023

Головнокомандувач ЗСУ: ворог запустив 71 крилату ракету, знищено – 61

10 лютого російські терористи завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Про результати бойової роботи українських захисників повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Ранковій атаці окупантів, яка розпочалась о 8:30, передували нічні удари ворога по містах та об’єктах критичної інфраструктури України. За інформацією командування Повітряних Сил, було застосовано сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 зі східного узбережжя Азовського моря та шість крилатих ракет морського базування "Калібр" – із російського фрегата у Чорному морі.

Вночі окупанти також завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 із районів Бєлгорода (РФ) і Токмака (окупована територія Запорізької області). По Харківській та Запорізькій областях було запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

Загалом з 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого ворог здійснив 71 пуск крилатих ракет (з них – 43 типу Х-101 і Х-555 та 28 "Калібрів"). Авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням восьми літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська (РФ) та носіїв крилатих ракет, що знаходяться в Чорному морі.

Силами і засобами ЗСУ та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету та п'ять дронів, повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Зокрема, над Одещиною українські захисники ліквідували 13 ворожих ракет, дві – збито над Миколаївщиною.

Сьогодні ж повідомлялося, що дві російські крилаті ракети "Калібр" перетнули повітряний простір Молдови і Румунії. "Ці ракети – виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити", – заявив Президент України Володимир Зеленський.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки