06.02.2023

В одеських закладах освіти – вимушені канікули

В Одесі у зв’язку з критичною ситуацією із забезпеченням міста електроенергією оголошено позапланові канікули у закладах освіти.

У понеділок і вівторок, 6-го та 7-го лютого, вони не працюватимуть. Про це повідомила директорка департаменту освіти Олена Буйневич.

Стосовно дошкільних закладів, вона уточнила, що у всіх очних садочках працюватимуть чергові групи.

Чи обмежиться ця вимушена пауза в навчальному процесі лише двома днями, наразі невідомо. За словами Олени Буйневич, це вирішуватиметься у вівторок – по ситуації.

Нагадаємо, 3-го та 4 лютого сталися дві масштабні аварії на ключовій підстанції "Укренерго", яка живила Одесу та Одеський район. В суботу без електрики залишились понад 500 тис. абонентів. За добу вдалося відновити енергопостачання більш ніж 200 тис. із них. Станом на неділю в Одесі та Одеському районі 280-290 тис. абонентів мали дуже обмежене енергопостачання. Тривають аварійні відключення. Енергетики працюють над резервними схемами живлення.

Тим часом в область звозять генератори для заживлення критичної інфраструктури – від Держслужби з надзвичайних ситуацій, ДТЕК, міністерства енергетики. До них перепідключають низку соціально важливих об’єктів (котельні, водоканалізаційні, насосні станції тощо). Так енергетики розвантажують мережу, щоб вивільнену потужність спрямувати на потреби побутових споживачів.

Голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу в Одесі наголосив, що внаслідок російських атак ракетами і дронами обладнання, яке є в області та в Україні в цілому, перенесло велике навантаження. Значна частина після ворожих ударів була відновлена, однак обладнання, яке було декілька разів пошкоджене, вичерпало свій технічний ресурс. Тож наслідки серії російських атак даються взнаки не лише безпосередньо під час влучань, а й через деякий час після цього, пояснив голова правління НЕК.

Він також запевнив, що в Одеській області роботи з відновлення постраждалих від російських терористів енергооб’єктів йдуть "у посиленому режимі". За словами Володимира Кудрицького, компанія сфокусувалася на одному із цих об’єктів, який дозволить якнайшвидше відновити електропостачання знеструмлених через масштабну технологічну аварію Одеси та Одеського району. На ньому цілодобово працюють 5 аварійних бригад – це максимум, який можна тут розмістити. За прогнозами, відновлювальні роботи на цьому об’єкті, які ведуться з максимально можливою швидкістю, закінчаться до наступної п’ятниці, після чого можна очікувати значного покращення ситуації із графіками відключення, прогнозує очільник НЕК.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки