09.02.2023

ДТЕК: в Одеській області тестують нові графіки відключень

Енергетикам вдалось полагодити частину енергообладнання Одещини, що дозволяє розпочати тестову роботу нових графіків стабілізаційних відключень. Про це повідомили сьогодні у ДТЕК Одеські електромережі.

Уточнюється, що відтепер споживачі будуть розділені на шість груп. В повідомленні зазначається, що це "дозволить забезпечити справедливість та почерговість подачі світла всім мешканцям Одещини".

В компанії запевняють: "Енергетики та місцева влада роблять все необхідне, щоб ситуація стабілізувалась і в Одесі та Одеському районі з наступного тижня запрацювали чіткі і зрозумілі графіки відключень". А також попереджають, що перші кілька днів графіки працюватимуть у тестовому режимі, триватиме перевірка робочого стану енергосистеми. Тому можливі неточності.

На оновлених графіках білим кольором виділяються періоди, коли світло є; сірим – коли світла немає (заплановані відключення, аби збалансувати енергосистему та запобігти аваріям); світло-сірим – можливі включення (світло буде подаватись, якщо знижуватиметься дефіцит електроенергії та навантаження на електромережі. В ці періоди рекомендується не користуватися ліфтами).

Важливо пам’ятати: за появи світла після відключення електроприлади потрібно вмикати по черзі. Це допоможе уникнути аварій через перевантаження електромереж та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках.

Одесити та жителі області можуть дізнатись графік відключень за своєю адресою на сайті ДТЕК Одеські електромережі.

Як раніше повідомлялося, на Одещині, де триває ліквідація наслідків масштабної аварії у високовольтній мережі, ситуація дещо покращилась: в Одесу та прилеглі райони поступово подаються більші обсяги електроенергії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки