20.03.2024

Сили оборони півдня України – про кораблі ворожого флоту та перебіг бойової доби

Кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії не полишали пункти базування. Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Нагадаємо, як наголошують військові, така ситуація може змінюватись протягом декількох годин.

Тим часом в операційній зоні Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна боротьба. Попри значні втрати ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. За добу здійснив одну спробу штурму на лівобережжі Дніпра та шість – в районі Роботиного Запорізької області.

У всіх випадках ворог діяв групами до відділення, без підтримки бронетехніки. Зазнавши втрат, відійшов на вихідні позиції.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

В сьогоднішньому оперативному зведені військові також повідомляють про наступне:

✔️З артилерії ворог 12 разів гатив по Херсону, тричі вдарив по Садовому та двічі по Бериславу. Також під вогонь ворожої артилерії потрапили Кізомис, Антонівка, Широка Балка, Шляхове, Львове, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Токарівка, Одрадокам’янка, Шевченківка, Хрещенівка, Станіслав, Осокорівка, Дніпровське, Михайлівка, Качкарівка, Бургунка, Республіканець та Придніпровське на Херсонщині.

Під час артилерійських обстрілів були поранені троє цивільних. Вогнем артилерії пошкоджено дві багатоповерхівки, припортову інфраструктуру, адміністративну будівлю та приватні будинки.

✔️Трагічний випадок стався поблизу села Молодецьке на Херсонщині. Чоловік, натрапивши на невідомий підозрілий предмет вирішив розібратися з ним самостійно. Стався підрив, що призвело до загибелі людини.

Сили оборони півдня наполегливо закликають громадян в разі виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів не торкатися їх, не наближатися, негайно повідомити на спецлінії відповідних екстрених служб.

✔️Двічі під артилерійськими обстрілами опинилося Гуляйполе на Запоріжжі. Також обстріляні Малинівка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Чарівне, Темирівка, Новодарівка. Постраждалих немає. Пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

✔️Російські агресори завдали артилерійських ударів по Нікополю, Марганецькій, Покровській та Синельниківській громадах на Дніпропетровщині. Внаслідок ворожих обстрілів поранено п'ять цивільних, серед яких є дитина. Пошкоджено господарські споруди, приватні будинки та екскаватор.

✔️Протягом бойової доби ворог, застосувавши тактичну авіацію завдав авіаційного удару в район Антонівки Херсонської області та здійснив пуски керованих авіаційних бомб у районі Темирівки, Работиного та Малої Токмачки Запорізької області.

✔️Разом з тим, окупанти продовжують терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. За добу застосували 169 FPV-дронів, 13 ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинули 150 осколкових боєприпасів.

✔️Внаслідок ударів ворожих БпЛА на Херсонщині поранено двох цивільних, пошкоджені дошкільний навчальний заклад, житловий будинок та цивільна автівка.

✔️Перебували під ворожим артилерійським вогнем акваторія Очаківської та територія Куцурубської громад на Миколаївщині. Обійшлось без постраждалих.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на:

– 140 окупантів;
– 1 танк;
–12 гармат;
– 1 міномет;
– 10 одиниць авто-бронетехніки;
– 1 антену зв’язку;
– 1 генератор.

Знищено польовий пункт боєпостачання противника.

На фото Нацполіції: наслідки ударів російських терористів по цивільній інфраструктурі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки