15.03.2024

Ракетний удар російських терористів: завтра в Одесі та області – День жалоби

Завтрашній день, 16 березня, в Одесі та області оголошено День жалоби – в пам'ять про одеситів, вбитих сьогодні російськими терористами. Про це повідомили в мерії та в обласній військовій адміністрації.

Ракетну атаку по курортному району міста ворог вчинив близько 11:00. Окупанти вдарили балістикою, запустивши з тимчасово окупованого Криму ракети Іскандер-М.

За звичною практикою терористів, спершу росіяни нанесли удар по житловій забудові. Другий – за деякий час, коли на місце влучання для допомоги людям прибули медики і рятувальники, що негайно приступили до гасіння пожежі, розбору завалів і пошуку постраждалих.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.

✔️Зараз, як повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін, відомо про 19 загиблих (ці дані також можуть бути не остаточними). 73 людини потрапили до лікарні.

✔️В Одеській мерії офіційно підтвердили, що серед жертв сьогоднішньої ракетної атаки – колишній перший заступник міського голови Сергій Тетюхін. Торік він вирішив залишити свою посаду і служити в Силах оборони України.

"Неймовірно важка втрата для всіх нас. Професійна та порядна людина, талановитий менеджер та справжній друг, – сказано в повідомленні міського голови Геннадія Труханова. – Його спадщина – це сучасні транспортні розвʼязки, надана міжнародними партнерами техніка та багато ефективних рішень для покращення міського простору. – Глибокі співчуття рідним, близьким та друзям Сергія Тетюхіна. Світла памʼять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Вічна памʼять всім, хто загинув внаслідок російських атак".

✔️Голова ОВА Олег Кіпер зауважив, що більше 200 одеситів та гостей міста після ворожої атаки здали кров для поранених, ще десятки залишалися в чергах біля пунктів прийому – і тоді, коли міський департамент охорони здоров'я сповістив, що "станом на зараз крові достатньо", за допомогою до донорів звернуться за потреби.

Очільник департаменту Левон Нікогосян також зазначив, що всі пацієнти, які потрапили до медичних закладів міста, "забезпечені всіма необхідними медикаментами, розхідними матеріалами"

✔️Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що внаслідок ракетної атаки по об’єктах цивільної інфраструктури міста зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкту, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, автівки швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

✔️В результаті ракетного обстрілу в Одесі пошкоджені інженерні комунікації газо- та електропостачання. Без світла, за даними ОВА, наразі 535 абонентів, без газу – 800. Відновити електропостачання планують до ранку 16 березня, газопостачання – до кінця завтрашнього дня. Аварійні служби працюють на місці.

Відео Одеської мерії.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Сил оборони півдня.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки