18.03.2024

Ракетний удар російських терористів: в Одесі попрощались з Сергієм Тетюхіним, колишнім першим заступником мера

Сьогодні в Одесі провели в останню путь Сергія Тетюхіна, колишнього першого заступника міського голови. Він загинув 15 березня внаслідок ракетного удару російських терористів по Одесі.

Сергій Тетюхін народився 25 червня 1974 року в Житомирській області. Отримав освіту у трьох вишах: Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова («Правознавство»), Одеському державному економічному університеті («Банківська справа»), Одеському державному політехнічному університеті («Комп’ютерні системи управління»).

Працював на різних посадах у банківській та комерційній сферах. З 2017 року розпочав роботу в міській раді на посаді директора департаменту економічного розвитку. Згодом очолив департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху і був призначений заступником мера. З травня по листопад 2023 року – перший заступник міського голови. Був членом виконавчого комітету Одеської міської ради.

«Професійна та порядна людина, талановитий менеджер та справжній друг. Його спадщина – це сучасні транспортні розв'язки, надана міжнародними партнерами техніка та багато ефективних рішень для покращення міського простору», – так про Сергія Тетюхіна сказано в повідомленні мерії про його загибель. Так про нього відгукуються ті, хто з ним працював, дружив, потребував і отримував його допомоги, поради чи підтримки.

Торік Сергій Тетюхін вирішив залишити свою посаду і служити в Силах оборони України.

«Багато років життя Сергій віддав нашому місту та одеситам. Він був ефективним управлінцем, зробив чимало корисного для Одеси і міг зробити ще. Але прийняв для себе рішення обрати шлях захисту України. Дякую Сергію за все! Світла памʼять!», – сказав під час прощання мер Геннадій Труханов.


15 березня окупанти вдарили по Одесі балістикою, запустивши з тимчасово окупованого Криму ракети Іскандер-М. За звичною практикою терористів, спершу нанесли удар по житловій забудові. Другий – за деякий час, коли на місце влучання для допомоги людям прибули медики і рятувальники, що негайно приступили до гасіння пожежі, розбору завалів і пошуку постраждалих. Серед тих, хто потрапив під удар, був і Сергій Тетюхін, що примчав рятувати людей.

Загалом внаслідок цієї атаки терористів загинула 21 людина (місцеві мешканці, рятувальники, медики, поліцейські), понад 70 – були поранені.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки