14.03.2024

Сили оборони півдня – про оперативну обстановку й перебіг бойової доби

В операційній зоні Сил оборони півдня, не зважаючи на погіршення погодних умов, триває контрбатарейна боротьба. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра.

За минулу добу російські окупанти спромоглися на два штурми. Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України, зазначивши, що групами до відділення, без підтримки бронетехніки, ворог намагається зачистити наші плацдарми понад три тижні. Але наші позиції стало залишаються за нами, а окупанти із втратами ретируються до наступних спроб.

У сьогоднішньому оперативному зведенні військові також інформують:

✔️Ворожі війська не припиняють аеророзвідку, продовжують тиснути артилерійськими обстрілами та застосовують ударні дрони різних типів. Але і тут погода суттєво вплинула на інтенсивність всіх видів бойових дій. Щільна хмарність, штормовий вітер і дощі не сприяють ані розвідці, ані наведенню, ані мобільності арт-розрахунків.

✔️Тим не менш, протягом бойової доби ворог не припиняв терор мирного населення прифронтових регіонів Херсонщини: зафіксовано 37 FPV-дронів та 15 скидів 29 осколкових боєприпасів з БпЛА різних модифікацій. Постраждалих серед цивільного населення немає.

✔️Окупаційні війська чотири рази обстріляли з артилерії Херсон. Двічі вдарили по Бериславу та Садовому. Також під вогнем були Качкарівка, Білозерка, Антонівка, Понятівка, Тягинка, Іванівка, Миколаївка на Херсонщині, Очаків та Куцурубська громада на Миколаївщині.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів було пошкоджено промислове підприємство, близько десятка багатоповерхівок, три приватні будинки, лінія газогону, автотранспортне підприємство та автомобільна техніка. На щастя, без постраждалих.

✔️Море штормить. Кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях відсутні вже дві доби поспіль. Ракетоносії з пунктів базування не виходили.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. За минулу добу маємо підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

– 42 окупанти;
– 4 човни;
– 2 розвідувальні БпЛА типу «Superсam» та «Zala»;
– 1 одиницю автомобільної техніки та 1 квадрацикл.

Знищено спостережний пункт.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки