14.03.2024

Одеська мерія – про відновлення будинків, пошкоджених внаслідок російських атак

В Одесі завершено стабілізаційні роботи в багатоповерхівці, що зазнала масштабних пошкоджень внаслідок ворожої атаки незадовго до Нового року, 29 грудня.

Про це повідомив сьогодні мер Одеси Геннадій Труханов.

Нагадаємо, вранці 29 грудня 2023 року Україна пережила чергову масовану ракетну атаку російських терористів. В Одесі найбільше постраждала багатоповерхівка у ЖК «Люксембург» на вулиці Середній. Ракета повністю зруйнувала четвертий поверх, ще декілька зазнали часткових руйнувань. Внаслідок ворожого удару загинули троє людей.

На щастя, сам момент влучання опорні конструкції будівлі витримали, але були побоювання, чи встоять вони далі. На позачерговій сесії Одеської міської ради, що відбулася 17 січня, на відновлення висотки виділили 42 млн. грн., з яких 7 млн. грн. було призначено саме на першочергові протиаварійні роботи.

Згідно з висновками фахівців, загрози подальшого руйнування немає. Зараз вже розробляється проєкт капітального ремонту цієї багатоповерхівки, проінформував міський голова.

В мерії також прокоментували стан двоповерхового будинку на проспекті Шевченка. В ньому знищено дев'ять квартир. Інша частина будівлі, впевнені фахівці, підлягає капітальному ремонту.

Технічний звіт щодо цього будинку буде розглянуто 15 березня на позачерговому засіданні обласної комісії ТЕБ і НС та міськвиконкомі (разом зі звітом щодо дев'ятиповерхівки на проспекті Добровольського, враженої ворожим дроном у ніч на 2 березня).

Власники квартир вже подають документи на компенсацію за програмою єВідновлення. Перші чотири заяви щодо знищеного майна буде розглянуто наступного тижня на міській комісії з питань надання компенсації. Крім того, з міського бюджету виділено кошти на розробку проєкту капітального ремонту частини будинку, яка залишилась цілою.

Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки