14.03.2024

В одеському будинку, в який 2 березня влучив ворожий дрон, знищено 18 квартир, стільки ж – пошкоджено

Одеська державна академія будівництва та архітектури підготувала Технічний звіт щодо стану постраждалого від російського дронового удару дев'ятиповерхового житлового будинку на проспекті Добровольського.

Про це повідомили в Одеській мерії, зазначивши, що далі документ мають затвердити обласна комісія ТЕБ і НС, а також виконком міської ради, засідання якого заплановане на п'ятницю, 15 березня.

Згідно з Технічним звітом 18 квартир лівої частини під'їзду, в який влучив ворожий безпілотник, визнані знищеними. А 18 квартир правої частини – пошкодженими. Від цього залежатиме й розмір компенсації за державною програмою єВідновлення.

«За встановленими державою розрахунками в цьому районі – це 535 доларів за квадратний метр знищеного житла. Провів перемовини на рівні Кабінету Міністрів України щодо підвищення розміру компенсації. Про результати Кабмін повідомить нас вже найближчим часом. У будь-якому разі ніхто не залишиться без житла», – запевнив на зустрічі з мешканцями будинку мер Геннадій Труханов.

Він також повідомив стосовно квартир, які визнані пошкодженими: найближчим часом буде проведено демонтаж аварійних конструкцій, а також укріплення стін будинку. Крім того, людям допоможуть подати документи на компенсацію за пошкоджене житло в рамках програми єВідновлення, обіцяють в мерії.


Чергову атаку на Одесу російські терористи здійснили в ніч на 2 березня. Ударні безпілотні літальні апарати типу «Shahed-131/136» були спрямовані з акваторії Чорного моря. Як повідомили Сили оборони півдня України, ворог запустив вісім дронів-камікадзе. Підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку протягом години. Сім цілей було знищено.

Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у панельний дев'ятиповерховий будинок на проспекті Добровольського, спричинивши масштабне руйнування і загибель мешканців.

Жертвами цього удару стали 12 людей, п'ятеро з них – діти: чотиримісячний Тимофій, трирічний Марк, семимісячна Ліза, восьмирічна Злата і дев'ятирічний Сергій. Останні троє дітей – з однієї родини, їхні батьки також загинули.

Пошуково-рятувальна операція, метою якої було знайти живих і звільнити з-під уламків тіла загиблих, безперервно тривала майже дві доби.

Загалом внаслідок цієї ворожої атаки пошкоджень різного ступеня зазнали 12 житлових будинків, дитячий садок та котельня.

Фото Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки