15.03.2024

Ракетний удар російських терористів по Одесі: кількість загиблих зросла до восьми

Вісім загиблих та понад 20 поранених – такі попередні дані про наслідки сьогоднішнього ракетного удару російських терористів по Одесі повідомив офіс Генерального прокурора.

Ракетну атаку по житловій забудові ворог вчинив близько 11:00, ймовірно скориставшись балістичними ракетами, запущеної с тимчасово окупованої території Криму.

Раніше стало відомо про двох загиблих. Це фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали на місце допомагати людям і потрапили під повторний удар.

Серед медиків та рятувальників також є тяжко поранені, повідомила Одеська обласна військова адміністрація.

✔️Ударом також пошкоджено 10 приватних будинків, станція технічного обслуговування, газопровід низького тиску та два пожежно-рятувальних автомобілі. Наразі тривають роботи щодо ліквідації пожежі газопроводу та приватного будинку на загальній площі близько 120 кв. м. Задіяні 50 рятувальників та 8 одиниць техніки ДСНС.

✔️За інформацією закладів освіти всі діти, що перебували в школах та садочках, – в безпеці.

✔️В Одеській мерії повідомили про потребу в донорській крові. Всі охочі здати кров можуть зробити це за адресами:

🩸вул. Академіка Воробйова, 5, міська лікарня № 11, тел. (048) 795 13 15

🩸Бісквітний пров., 2/3, обласна станція переливання крові, тел. (048) 776 04 67

✔️Як попередила Патрульна поліція, рух транспорту на місці прильоту тимчасово обмежений.

✔️Дані стосовно кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень уточнюються. На місцях подій прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки