11.02.2023

Вночі російські терористи атакували Одещину, бомбили острів Зміїний

Протягом минулої ночі ворог продовжував тероризувати Одещину. Двічі територію регіону атаковано російською авіацією. Про це повідомило сьогодні Оперативне командування "Південь".

Український прапор на Зміїному. Липень 2022 р.

Український прапор на Зміїному. Липень 2022 р.

Намагаючись створити панічні настрої серед населення прикордонних з Молдовою і невизнаним Придністров'ям районах, окупанти спрямували по розташованій там критичній інфраструктурі ракети повітряного базування.

Двома Су-24М ворог здійснив бомбардування острова Зміїний, скинувши чотири авіабомби.

А з берегового ракетного комплексу з території тимчасово окупованого Криму застосував три протикорабельні ракети "Онікс", якими влучив у прибережну зону.

Людських втрат та постраждалих немає.

В ОК "Південь" вкотре нагадують: "Чорноморське узбережжя - це зона оборони та підвищеної небезпеки, в тому числі і мінної. А інформаційна гігієна - обов'язкова умова ефективної протидії ворогу. І в інформаційному просторі і в реальних бойових діях. Не поширюйте неперевірену інформацію, не розголошуйте і не висвітлюйте результати ворожих атак. Такими діями ви орієнтуєте і корегуєте майбутні удари. А себе наражаєте на кримінальну відповідальність за втручання в діяльність Сил оборони, яким суттєво заважаєте виконувати бойову роботу".

Начальник обласної військової адміністрації Максим Марченко також наголосив, що "у військовий час не всі події можна коментувати, чи виставляти на загал. Я сподіваюсь що всі це розуміють, тож прошу утриматись від коментарів щодо певних моментів, які з’являються в соціальних мережах".

Нагадаємо: окупація острова Зміїний тривала 126 днів. І саме тут, на цьому клаптику України, на самому початку повномасштабного вторгнення росіяни почули вікопомне напучування про маршрут, за яким мають йти російські військові кораблі (та й вся країна-терорист разом із ними).

Про те, що окупанти змушені були втікати з острова, який намагалися перетворити на плацдарм контролю за північно-західною частиною Чорного моря та нападу на українських південь (зокрема, на Одесу), стало відомо 30 червня 2022 року.

7 липня українські спепризначенці провели зачистку Зміїного і встановили тут Державний прапор України. Як це відбувалося, розповіли в командуванні Сил спеціальних операцій ЗС України, наголосивши, що група українських воїнів, виконавши завдання, в повному складі, неушкодженою, повернулася на базу.

А про те, що передувало звільненню українського острова від російських окупантів, повідомило Оперативне командування "Південь", оприлюднивши хронологію і деталі потужної військової операції.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки