09.02.2023

В Одесі відкрили кабінет медичної допомоги жінкам, які опинилися в складній ситуації

В одеському пологовому будинку № 7 відкрито гінекологічний кабінет для надання комплексної медичної допомоги жінкам в умовах воєнного часу.

Послуги надаються на безоплатній основі жінкам і дівчатам, які опинилися в складній ситуації. Зокрема, йдеться про тимчасово переміщених та жінок, які постраждали від насильства.

Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Кабінет складається з кімнати для консультування та оглядової зали, яку спеціально обладнано і для жінок з обмеженою мобільністю. Забезпечений портативним УЗД-апаратом та іншим медичним обладнанням. За потреби пацієнткам безкоштовно надаються потрібні медикаменти та вироби медичного призначення. Персонал пройшов навчання щодо роботи з жінками, які постраждали від насильства.

Цього тижня сюди вже звернулися близько 60 пацієнток.

«З початку теперішньої військової агресії Одеса вже прийняла близько 63 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких переважну більшість складають жінки. Медичні заклади міста готові надавати допомогу та підтримку всім, хто цього потребує», – зазначила віце-мер Світлана Бедрега.

Кабінет обладнано за участі департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради в рамках спільного проєкту благодійного фонду «Здоров'я жінки і планування сім'ї» та Міжнародної федерації планування сім'ї (IPPF) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ у справах Співдружності та Розвитку Великої Британії (FCDO).

Фото, відео: Офіційний сайт Одеси.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки