08.02.2024

В Одесі планують збільшувати кількість платних парковок

В Одесі, передусім в центрі міста, планують збільшувати кількість платних парковок. Про це повідомив директор департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Володимир Хитренко.

Він зазначив, що протягом 2022-2023 років у центральній частині міста впроваджено перехід від «гостьових майданчиків», якими оперують представники бізнесу, до майданчиків для платного паркування (ними опікується комунальне підприємство «Одестранспарксервіс»).

Внаслідок такого переходу надходження до бюджету Одеси зросли у шість разів, а саме: зі 105 тис. грн до 653 тис. грн щомісячно.

Торік надходження від сплати збору за місця для паркування транспортних засобів дали в бюджет майже 50 млн. грн, що, зокрема, дає змогу місту виділяти кошти на допомогу ЗСУ та інші пріоритетні напрямки.

Крім збільшення надходжень до бюджету міста, впровадження платного паркування впорядковує паркування транспортних засобів загалом та позитивно впливає на збільшення пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі, зазначають в мерії.

За словами директора департаменту, план розвитку платного паркувального простору на цей рік передбачає втричі збільшити кількість майданчиків у центрі міста та навколо ринків. Він додав, що вже готові відповідні документи для впровадження платного паркування на вулицях Садовій, Великій та Малій Арнаутських.

Це має збільшити як надходження до бюджету (на орієнтовну суму 470 тис. грн щомісячно), так і число машиномісць.

Нагадаємо, з 1 січня платне паркування впроваджене навколо Старосінної площі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки