08.02.2024

Сили оборони: вночі на українському півдні збито 10 ворожих «шахедів»

Понад п'ять годин минулої ночі тривала чергова атака російських терористів на південь України. Ворог спрямував безпілотні літальні апарати типу «Shahed-131/136» з акваторії Чорного моря та тимчасово окупованої Херсонщини.

Як повідомили сьогодні Сили оборони півдня України, підрозділам нашої Протиповітряної оборони вдалося знищити 10 дронів-камікадзе: п'ять – на Одещині, три – на Миколаївщині, два – на Вінниччині.

✔️На жаль, не вдалося уникнути влучань. Ворог поцілив по цивільній інфраструктурі Одеси. Ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу: в технічному коледжі пробитий дах, перекриття, вибиті вікна.

Внаслідок нічної атаки постраждали двоє одеських патрульних, які прямували на місце влучання для надання допомоги людям. Під час повторного вибуху поліцейські отримали мінно-вибухові травми. Вони госпіталізовані, їх стан стабільний.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій правоохоронці документують наслідки збройної агресії РФ. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

✔️Біля закладу профтехнічної освіти прибирають територію, до робіт долучилися міські комунальники, повідомили в мерії.

Співробітники Приморської районної адміністрації обходять багатоквартирні та приватні домоволодіння навколо та надають консультації щодо пакета документів, який у разі потреби необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Наразі зафіксоване пошкодження п'яти будівель, з них три – житлові.

Також за допомогою та консультацією можна звертатися до Приморської районної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 134 (з 08:30 до 17:30) або за телефоном: (048) 705-75-00.

✔️У Миколаєві ворог знов влучив по цивільній інфраструктурі. Пошкоджені житлові будинки, промисловий об'єкт та спортивно-оздоровчий комплекс. Пожежу оперативно ліквідували фахівці ДСНС. Інформації про постраждалих не надходило.

✔️На Вінниччині уламками збитих БпЛА спричинено пожежу на одному з інфраструктурних об'єктів. Вогонь вдалося локалізувати. Постраждалих немає.

Фото Сил оборони півдня, Одеської обласної прокуратури, Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки