05.02.2024

Вбивство 15-річної дівчини на Одещині: підозрюваного взято під варту

Поліцейські повідомили про підозру 16-річному мешканцю Березівського району (Одеська область). Юнак є фігурантом справи про вбивство 15-літньої Мішель Піявчик.

За клопотанням слідчих, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Нагадаємо: про зникнення неповнолітньої жительки Одеського району 30 січня до територіального підрозділу поліції повідомила її бабуся. За словами жінки, онука ще 21 січня пішла з дому і перестала виходити з нею на зв’язок.

Поліцейські розпочали провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу Україні, розгорнули пошуки зниклої. На четвертий день тіло дівчини з ознаками насильницької смерті знайшли в Березівському районі.

За підозрою у вбивстві було затримано 16-річного хлопця, з яким Мішель познайомилась незадовго до смерті.

За даними слідства, це знайомство відбулося через мобільний застосунок «Telegram». Спілкуючись із новою знайомою, юнак довідався про те, що вона має дорогі речі. Бажання заволодіти ними і спонукало його до вбивства, вважають в поліції.

Скориставшись довірою дівчини, хлопець запропонував їй зустрітись на Одеському залізничному вокзалі і поїхати на електричці до нього у гості. Довіз до проміжної залізничної станції Раухівка і завів у підвал покинутої будівлі колишнього вагового комплексу, де й сталося вбивство.

Попередньо, потерпіла загинула від черепно-мозкової травми. Остаточна причина смерті буде встановлена після проведення судово-медичної експертизи.

Переконавшись, що дівчина не подає ознак життя, фігурант забрав її речі, закидав тіло вбитої мотлохом і втік.

З місця події поліцейські вилучили речові докази, які скерували на експертизу, а вдома у хлопця виявили частину речей вбитої. Решту він продав.

Криміналісти слідчого управління ГУНП в Одеській області за допомогою мобільної ДНК-лабораторії оперативно дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій, та біологічні зразки вбитої і фігуранта. Результати дослідження підтвердили причетність юнака до скоєння злочину.

Фігуранта одразу затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

На підставі зібраних доказів слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області повідомили юнакові про підозру в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від десяти до 15 років або довічним, з конфіскацією майна.

Слідство під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури триває.

Фото, відео Головного управління Нацполіції в Одеській області.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки