05.02.2024

Ворог вивів на чергування в Чорне море підводний ракетоносій

У Чорне море ворог вивів на бойове чергування один підводний ракетоносій, спорядження якого може сягати чотирьох «Калібрів». Рівень ракетної загрози – високий, попереджають Сили оборони півдня України.

У сьогоднішньому оперативному зведенні військові також повідомляють про наступне:

✔️У зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується потужна контрбатарейна боротьба та утримання плацдармів. Ворог продовжує штурмувати наші позиції на лівобережжі Дніпра, намагаючись вибити звідти підрозділи Сил оборони. Постійно зазнаючи втрат противник знову наважився на штурми і здійснив три штурмові спроби, але не маючи успіху, відійшов на свої попередні позиції.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів, продовжують авіабомбардування.

✔️Протягом бойової доби (з 7:00 до 7:00) ворог продовжував дроновий терор цивільного населення прифронтових регіонів. Застосував 35 FPV-дронів, два ударні БпЛА типу «Ланцет» та скинув з БпЛА інших модифікацій 16 осколкових боєприпасів. Жертв серед населення немає.

✔️За минулу добу ворог шість разів вдарив артилерійським вогнем по місту Херсон. Також потерпали від обстрілів Дар'ївка, Янтарне, Токарівка, Дніпровське, Тягинка, Іванівка, Кринки Херсонської області, акваторія Очаківської громади та населення Куцурубської громади на Миколаївщині.

Пошкоджено будівлю музею, дві адміністративні будівлі, близько десятка приватних будинків, лінії електропостачання та чотири автомобілі, з них два – Національної поліції. Внаслідок злочинних дій ворога поранено цивільну людину.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах. За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на 29 окупантів та 1 одиницю автомобільної техніки. Знищено спостережний пункт.

Триває дорозвідка результатів бойової роботи.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки