08.02.2024

На чергуванні в Чорному морі – ворожий ракетоносій «Адмірал Макаров»

Попри шторм у Чорному морі ворог вивів на бойове чергування надводний ракетоносій – фрегат «Адмірал Макаров» з можливим спорядженням у вісім «Калібрів».

Рівень ракетної небезпеки значно підвищено.

Про це попередили Сили оборони півдня України.

В сьогоднішньому оперативному зведенні військові також повідомляють:

✔️В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна боротьба. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Здійснив 4 невдалі штурми та, зазнавши значних втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, масово застосовують ударні дрони різних типів, продовжують наносити ракетні та авіаційні удари.

✔️Протягом бойової доби (з 7:00 до 7:00) ворог наніс 6 авіаційних ударів із застосуванням 11 керованих авіабомб, 16 некерованих ракет по населених пунктах Херсонщини та крилатої ракети Х-59 по Миколаївщині.

✔️Окупанти, не припиняючи терор населення прифронтових регіонів Херсонщини та Миколаївщини, за минулу добу застосували 71 FPV-дрон, 4 ударні БпЛА “Ланцет” та скинули з БпЛА різних модифікацій 23 осколкові боєприпаси. Жертв серед населення немає.

✔️Минулої доби ворог 10 разів гатив з артилерії по місту Херсон. Обстріляні Берегове, Молодіжне, Токарівка, Антонівка, Зеленівка, Чорнобаївка, Білозерка на Херсонщині.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів поранено трьох людей. Пошкоджено багатоповерхівку, адміністративну та господарчу споруди, близько десятка приватних будинків та три цивільні автомобілі.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

– 57 окупантів;
– 1 танк;
– 5 гармат;
– 2 міномети;
– 12 одиниць автомобільної техніки.

Як раніше повідомлялося, минулої ночі понад п'ять годин тривала чергова атака російських терористів на південь України. Ворог спрямував безпілотні літальні апарати типу «Shahed-131/136» з акваторії Чорного моря та тимчасово окупованої Херсонщини. Наша ППО знищила 10 ворожих дронів-камікадзе.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки