27.12.2023

В Одесі проходить випробування перший 26-метровий трамвай

В Одесі проходить випробування перший 26-метровий трамвай, придбаний в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України»за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Сьогодні КП «Одесміськелектротранс» презентувало перший з таких сучасних трамвайних вагонів модельного ряду К1, що виготовляє компанія «Татра-Юг». Незабаром він почне курсувати на одному з міських маршрутів.

Трамвай К1Т306 виготовлений відповідно до стандартів ЄС для європейського ринку. Ходові візки є поворотними, обладнані двоступеневим підвішуванням і завдяки своїй конструкції, забезпечують вагону велику маневреність та можливість експлуатації на небездоганних трамвайних коліях, уникаючи руйнування колій та ходової частини вагона.

Для комфорту пасажирів салон оснащений ергономічними кріслами, великі вікна салону забезпечують гарне освітлення та панорамний огляд. Пасажирський салон та кабіна водія оснащені системами кондиціювання повітря, в салоні є USB порти та WI-FI.

Довжина вагону – 26 метрів, він може перевозити до 300 пасажирів, міст для сидіння – 71.

Всього місто очікує 13 таких трисекційних трамваїв з низькою підлогою.

Як нагадав мер Геннадій Труханов, Одеса не вперше реалізує аналогічні проєкти за участю Євросоюзу. «Раніше ми придбали за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку 47 нових тролейбусів. Також спільно з Європейським інвестиційним банком ми реалізуємо ще один проєкт – закупівлю електробусів», – зазначив міський голова.

Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки