25.12.2023

На Святвечір над Одещиною збито 17 ворожих дронів і ракету

Напередодні Різдва, на Святвечір, 24 грудня, російські терористи вдалися до чергової масованої атаки ударними безпілотними літальними апаратами по об'єктах цивільної та припортової інфраструктури Одеси та області.

Як повідомили Сили оборони півдня України, спершу ворожа тактична авіація випустила ракети Х-59 в напрямку Кропивницького і Х-31П в напрямку Чорноморська на Одещині. Підрозділи Протиповітряної оборони відпрацювали відмінно – обидві ракети знищено.

А потім понад шість з половиною годин вирувала дронова атака. В напруженій бойовій роботі силами ППО знищено 22 ударних БпЛА типу «Shahed-136»: 17 – на Одещині, три – на Херсонщині, по одному – на Миколаївщині та Кіровоградщині.

Ворожі дрони, випущені з тимчасово окупованого Криму, заходили на удар з різних напрямків, намагаючись виснажити нашу Протиповітряну оборону та уразити якомога більше об’єктів.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнали технічні приміщення у припортовій інфраструктурі Одеси. Також уламками під час збиття пошкоджено недіючі адміністративну та складську будівлі в Роздільнянському районі. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники ДСНС.

Загиблих та постраждалих немає.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

Правоохоронці фіксують чергові наслідки збройної агресії РФ. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки