20.12.2023

Оголошено дати й місце проведення XV Одеського міжнародного кінофестивалю

Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив дати проведення і розпочинає приймання фільмів на участь у конкурсних програмах. Планується, що XV ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в Києві.

Про це повідомила пресслужба кінофоруму.

Цьогоріч фестиваль проводили в Чернівцях. В Одесі пройшли лише покази спеціальних програм.

«Минулий ОМКФ гостинно приймали Чернівці, які показали щире захоплення українською культурою та мистецтвом. Наступного року ми привеземо Одеський міжнародний кінофестиваль у Київ, де очікуємо не менш теплий прийом від столичних кіноманів і поціновувачів якісних глядацьких артфільмів», - сказала генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

До участі в Національній конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено 2023-го або 2024 року. Переможці Національного конкурсу визначаються в таких номінаціях: «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

До участі в Міжнародній європейській конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено 2023-го або 2024 року.

Переможець Міжнародного європейського конкурсу визначається в номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм».

Фільми, подані на конкурс, також можуть бути відібрані для участі в позаконкурсних програмах кінофестивалю.

Приймання заявок до Національної та Міжнародної конкурсних програм відкрито з 19 грудня 2023-го по 1 травня 2024 року.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки