19.11.2023

Негода в Одесі: повалено 109 дерев та 55 великих гілок

В Одесі другу добу поспіль вирує негода – дме сильний вітер з дощем та снігом, пориви вітру сягають 25-30 метрів за секунду. Повалено 109 дерев та 55 великих гілок.

Також постраждали контактні мережі міського електротранспорту. Проте роботи з відновлення вже проведено, і транспорт працює. Про це повідомив сьогодні надвечір міський голова Геннадій Труханов. «Над ліквідацією наслідків негоди працюють наші комунальники. Вже прибрано 75 дерев. І я щиро дякую за таку важливу працю!», – зазначив мер.

Вдень в мерії повідомляли, що було зафіксовано 28 поривів дротів зовнішнього освітлення та 18 пошкоджень контактної мережі. Крім того, відомо про три випадки ушкодження покрівлі та двох зупинкових комплексів.

Безпосередньо на вулицях Одеси зараз ліквідують наслідки стихії понад 350 співробітників комунальних підприємств міста («Міськзелентрест», «Міські дороги», «Одесміськсвітло», «ОМЕТ»). В роботах задіяно 9 автовеж, 4 трактори та 48 одиниць іншої різноманітної спецтехніки.

Найперше комунальники звільняють від повалених дерев дороги, автомагістралі, пішохідні доріжки, а також прибирають дерева, які заважають проїзду до соціально значущих об'єктів. Співробітники КП «ОМЕТ» відновлюють пошкоджені контактні мережі після поривів, а також розпилюють дерева та гілки, які перебувають на контактних мережах. Робітники КП «Одесміськсвітло» відновлюють роботу повітряних мереж зовнішнього освітленні, звільняють дроти від повислих на них гілок. Для запобіганню підтоплень на вулицях міста працюють робітники КП «Міські дороги».

В місті та області продовжує діяти штормове попередження. Напередодні Одеська мерія звернулася до одеситів та гостей міста з традиційним проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх людей, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність, що морські міни зірвуться з якорів, приб’ються до берега або ж дрейфуватимуть вздовж узбережжя і можуть вибухнути. Тож нагадаємо: перебувати в пляжній зоні небезпечно. Якщо ж натрапили на міну чи схожий на неї предмет, чіпати їх в жодному разі не можна. Про таку знахідку слід негайно повідомити за номером 102.

* * *
Цілодобова медична швидка допомога – 103
Патрульна служба МВС України в Одесі – 102
Оперативний міський центр «Швидка комунальна допомога» – 15-01

Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки