17.11.2023

Сили оборони півдня – про оперативну обстановку, ворожі обстріли та втрати окупантів

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається напруженою. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами. Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про таке:

✔️У морі знаходяться три бойові кораблі ворожого флоту (два – в Чорному та один – в Азовському). На бойовому чергуванні – один надводний ракетоносій з можливим спорядженням до восьми крилатих ракет типу “Калібр”.

✔️Під час нічної дронової атаки в нашій зоні відповідальності знищено 2 БпЛА “Shahed-131/136” під час прольоту Миколаївщиною та Одещиною. Влучань не допущено.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник наніс шість авіаційних ударів із застосуванням 22 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонщини.

Окупанти нанесли чотири удари FPV-дронами та скинули з БпЛА інших модифікацій шість осколкових боєприпасів по населених пунктах Кізомис, Антонівка, Золота Балка. Пошкоджено 1 будинок, жертв серед населення немає.

За минулу добу ворог здійснив чотири обстріли населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини. Гатили по Херсону, Білозірці, Очакову. Внаслідок обстрілів загинуло троє цивільних, 15 людей поранено, пошкоджено щонайменше п'ять багатоповерхівок, понад 20 приватних будинків, магазини, кафе, адміністративні будівлі, до десятка автомобілів, АЗС та газогін.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 14 окупантів;
– 1 важка вогнеметна система “Солнцепёк”;
– 1 БТР 80/82А;
– 4 гармати;
– 1 одиниця автомобільної техніки.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки