18.11.2023

Нічна атака дронів: на Одещині без світла залишились дві тисячі родин

Протягом декількох годин – з 20:00 17-го по 4:00 18 листопада російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ, РФ) ударними БпЛА типу «Shahed».

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, всього зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників «Shahed-136/131». «Шахеди» атакували у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України. До відбиття повітряного нападу було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Зокрема, на півдні було ліквідовано 8 ворожих дронів: шість – на Миколаївщині, по одному – на Херсонщині та Одещині.

За даними Держприкордонслужби, сьогодні вночі мобільні вогневі групи прикордонників Одеського загону «зняли» з неба два ворожих БпЛА. А прикордонники Морської охорони виявили дрон-камікадзе, що заходив з моря, за допомогою тепловізора. Влучною стрільбою «шахед» уразили, і його смертоносний маршрут закінчився далеко до узбережжя.

Як повідомили Сили оборони півдня України, на жаль, в Одеському районі сталося влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. Пошкоджено адмінбудівлю. Спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Поранення отримав співробітник підприємства, його госпіталізували.

Внаслідок нічного удару без світла на Одещині залишись 2 тис. родин, проінформували в компанії ДТЕК. Ситуація також ускладнилась несприятливими погодними умовами (діє штормове попередження, оголошене через сильний поривчастий вітер). Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Огляд триває, на місці події правоохоронці документують черговий воєнний злочин РФ.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Держприкордонслужби.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки