17.11.2023

Тепла одеська осінь подовжила роботу фонтанів майже на місяць

Тривала тепла осіння погода цьогоріч дала змогу подовжити роботу фонтанів в Одесі майже на місяць. Зазвичай всі вони до 1 листопада консервуються на зимовий період, а розконсервовуються з 1 квітня.

Нинішня осінь подарувала одеситам ще два місяці літа. Наразі з 27 фонтанів, які знаходяться на балансі Комунального підприємства «Сервісний центр», одеситів та гостей міста ще продовжують радувати чотири фонтани. Всі вони розташовані в центрі міста: на Театральній площі, Приморському бульварі, в Міському саду та Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка (фонтан «Ваза мала»).

Консервація цих чотирьох фонтанів запланована на наступний тиждень – з 20 по 24 листопада, повідомили в Одеській мерії.

Навесні 2023 року відкриття сезону фонтанів відбулось за графіком на початку квітня. Протягом всього весняно-літньо-осіннього періоду, як завжди, спеціалісти КП «Сервісний центр» проводять поточне обслуговування фонтанів: прибирання чаш фонтанів і збір сміття, яке потрапляє у воду, чищення зовнішніх фільтрів і форсунок, промивання піщаного фільтра й додавання води до потрібного рівня.

Крім запланованих регламентних робіт, періодично одеські фонтани зазнавали актів вандалізму.

Так, на фонтані, розташованому на Привокзальній площі, невідомі неодноразово ламали форсунки. А ще зазвичай до чаші цього фонтану потрапляє велика кількість побутового сміття. Також цьогоріч було пошкоджено фонтан у Міськсаду. Влітку невстановлений чоловік заліз на верхній контур фонтана, внаслідок чого були виведені з ладу динамічні форсунки.

Найбільшу кількість актів вандалізму зазнавав фонтан на Кримському бульварі. Велика кількість підлітків, незважаючи на численні зауваження та встановлені заборонні таблички, залазили у фонтані, викручували форсунки, на верхній чаші зривали гранітне покриття та ламали трубопроводи верхньої чаші.

Всі роботи з відновлення обладнання фонтанів та усування різноманітних пошкоджень покладається на фахівців КП «Сервісний центр», які, незважаючи на всі труднощі воєнного часу, продовжують виконувати свою роботу.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки