08.02.2023

"Люстрова церемонія": в Одеській опері повернулись на своє місце дві з половиною тонни краси

Сьогодні в Одеському національному театрі опери та балету закінчилась традиційна "люстрова" церемонія: на своє місце після наведення краси повернулася легендарна тутешня люстра.

Про це повідомили в пресслужбі Опери.

Йдеться про щорічну складну технічну процедуру, яка складається з багатьох процесів. Дві з половиною тони краси спочатку спускають, а по закінченні робіт підіймають вгору. Це роблять з допомогою так званої телескопічної стріли (цю технологію використовують у театрі вже півстоліття).

Протягом трьох днів фахівці міняли лампочки, чистили бронзу, мили кришталь та плафони тощо, словом, займались тим, що називається "профілактичними роботами із технічного обслуговування головного театрального світильника", а в самій Опері сприймається як наведення краси. Так само традиційно завершення цього щорічного процесу і повернення красуні на її законне місце тут вважають справжнім родинним святом і супроводжують гучними аплодисментами. Гостинним світлом вона засяє вже 10 лютого – для глядачів, що завітають на показ балету "Білосніжка".

Нагадаємо: висота люстри – 9 метрів, діаметр – 4 метри, вага – 2,5 тони. На ній – 189 лампочок та близько 800 декоративних елементів із гірського чеського кришталю.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Оцифровка пленки
Реклама альбомов 300