07.02.2023

В Одесі та області – штормове попередження

На завтра, 8 лютого, по Одесі та області оголошено штормове попередження. Гідрометеорологічний центр Чорного та Азовського морів прогнозує сильні пориви вітру.

Протягом доби буде хмарно з проясненнями. Вночі – невеликий сніг, вдень – без істотних опадів.

Вітер північно-східний 9-14 м/с, пориви 15-20 м/с.

Нічна температура повітря в Одесі – 3-5 градусів морозу, денна – 1-3 градуси вище нуля. По області: вночі – 4-9 градусів морозу, вдень – від -2-х до +3-х.

На автошляхах області видимість під час снігу 1-2 км, місцями ожеледиця.

***
У зв'язку з очікуваним погіршенням погодних умов Одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з традиційним проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх людей, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність, що морські міни зірвуться з якорів, приб’ються до берега або ж дрейфуватимуть вздовж узбережжя і можуть вибухнути. Тож нагадаємо: перебувати в пляжній зоні небезпечно. Якщо ж натрапили на міну чи схожий на неї предмет, чіпати їх в жодному разі не можна. Про таку знахідку слід негайно повідомити за номером 102.

* * *
Цілодобова медична швидка допомога – 103
Патрульна служба МВС України в Одесі – 102
Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" – 15-01

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Оцифровка пленки
Реклама альбомов 300