07.02.2023

Судитимуть затриманого в Одесі агента, що готував для РФ списки «потенційних цілей»

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо агента російських спецслужб, який готував для РФ списки «потенційних цілей» серед українських топпосадовців зі спецслужб і правоохоронців.

Матеріали справи скеровано до суду. Про це повідомило управління СБУ в Одеській області.

Нагадаємо, у вересні минулого року контррозвідники СБУ у ході спецоперації в Одесі затримали колишнього керівника кримінальної розвідки Управління боротьби з оргзлочинністю (відоме як розформоване у 2015 році УБОЗ) МВС України.

Як встановило слідство, агент за вказівкою московських «кураторів» збирав розвідінформацію про Сили безпеки та оборони, відомості про суспільно-політичну ситуацію на півдні України, закриті дані про установчі дані правоохоронців. Отриману інформацію окупанти планували використати для визначення «потенційних цілей» серед українських силовиків, проведення диверсій і спеціальних інформаційних операцій для їх дискредитації та спроб вербування.

Під час розслідування слідчі СБУ встановили, що ворожого поплічника завербували представники країни-агресора у червні 2022 року.

Фігурант підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Звинувачення висунуто за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття і затримання зрадника проводили підрозділи СБУ Одеської області за координації Департаменту контррозвідки Служби безпеки та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки