02.02.2023

Завтра в Одесі знову запрацює міський електротранспорт

Завтра в Одесі знову вийдуть на лінії трамваї та тролейбуси. Про відновлення роботи повідомило сьогодні комунальне підприємство "Одесміськелектротранс".

Вимушений простій міського електротранспорту в КП пояснили недостатністю лімітів на електроенергію.

Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Нагадаємо також: на Одещині під час масованої ракетної атаки російських терористів 26 січня було зруйновано дві підстанції, які живлять Одесу і Одеський район.

Напередодні, 1 лютого, компанія ДТЕК Одеські електромережі повідомила про завершення ремонту на високовольтній лінії, що також зазнала значних пошкоджень. Ці роботи забезпечать технічну можливість передавати електроенергію від високовольтної підстанції до Київського та Приморського районів Одеси.

Сьогодні, як проінформувала Національна енергетична компанія «Укренерго», споживання електроенергії в Україні дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Відповідно, зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. За інформацією НЕК, генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів. Однак упродовж доби в разі перевищення лімітів будуть застосуватись аварійні відключення.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки