02.02.2023

Затримано чиновника Одеської військової адміністрації, підозрюваного у вимаганні хабара

Правоохоронці викрили посадовця Одеської обласної військової адміністрації у вимаганні хабаря. Фігуранта затримали під час отримання 40 тисяч доларів США.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Підозрюваний – заступник начальника одного з управлінь Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової (державної) адміністрації. За даними слідства, він вимагав від підприємця хабар у розмірі 60 тисяч доларів США. Натомість обіцяв безперешкодне отримання дозволу на виділення в оренду землі для ведення господарської діяльності. Йшлося про ділянки розміром 4 та 1 га на узбережжі Дунаю в місті Рені.

Фігуранта затримали під час отримання першого "траншу" неправомірної вигоди.

На роботі та вдома у посадовця, а також в автомобілі, яким він користувався, правоохоронці провели обшуки, в ході яких вилучили гроші, здобуті злочинним шляхом, документи, що підтверджують факт оформлення оренди землі, мобільний телефон та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

Чиновника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Передбачене законом покарання – позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області та детективи НАБУ за оперативним супроводом співробітників УСБУ в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Слідство триває.

Фото Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки