07.07.2022

ОК «Південь»: по Одещині нанесено чергові ракетні удари

Під час чергового авіаційного удару по Одещині з російського літака Су-30 випущено дві ракети Х-31. Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь».

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Одна з ракет влучила в танкер «Millennial Spirit» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту.

Нагадаємо, це цивільне судно було обстріляне російськими військовими кораблями на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Через блокаду агресорами судноплавства танкер вже чотири місяці знаходиться в морі – як екологічна бомба уповільненої дії. На момент першого влучання в судно на ньому було понад 500 тонн дизпалива. Наразі, імовірно, горять залишки вантажу.

Друга ракета самоліквідувалася над морем.

Це не перша сьогоднішня атака на Одещину. Вночі удар двома російськими ракетами прийшовся на два сільськогосподарські ангари, в одному з яких зберігалося близько 35 т зерна. Споруди зруйновано. Жертв, за попередніми даними, немає.

А на світанку під час авіаційного обльоту та розвідки Зміїного ворог спрямував на очищений від окупантів український острів дві ракети повітряного базування. Суттєво пошкоджено причал.

Нагадаємо: сьогодні офіційно заявлено, що на острові встановлено Державний прапор України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки