06.07.2022

З Одеси до Литви вирушила група малят з будинку дитини № 1 (відео)

Чергову групу дітей з Одеси евакуйовано за кордон. До литовського міста Каунас вирушили 16 малят з міського спеціалізованого будинку дитини № 1 – разом із дорослими, що їх супроводжують.

«Їх Дім знаходиться практично на узбережжі. Там завжди так добре, море поруч… раніше це було привілеєм. Але не зараз. Вони чули вибухи, з народження знають, як нам «пощастило» з сусідом. Потім – більш безпечне місце. Але і в ньому вони чули вибухи. Скільки болю ці малюки пережили за своє життя. Тільки той, хто бачив, як вони біжать до відвідувачів, може це оцінити. Зараз наші діти виїжджають в інші країни. І Дім далеко. Ніколи цього не забуду», – написала на своїй ФБ-сторінці директорка міського департаменту освіти Олена Буйневич.

«Це боляче, дуже боляче! Але вони обов’язково повернуться», – впевнена очільниця будинку дитини Валентина Карташова. Вона також уточнила, що на місці наразі залишається 81 малюк.

Група ж маленьких одеситів, що вирушила в далеку подорож, перебуватиме під тимчасовим захистом у Будинку соціального піклування «Vija». Організували це муніципалітети міст-партнерів – української Одеси й литовської Клайпеди.

«Ми дуже вдячні посольству України в Литовській Республіці, Міністерствам соцполітики України та Литви, і всім, завдяки кому ця поїздка стала можливою. Ми впевнені, що дуже скоро наші діточки повернуться до мирної Одеси та України», – зауважила заступниця міського голови Світлана Бедрега.

Фото, відео: Офіційний сайт Одеси.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки