25.02.2022 | Чрезвычайное происшествие

Поблизу Одеси російські ракети влучили в бункеровщик «Milenial spirit»

Сьогодні на якірній стоянці № 355 порту «Південний» (Одеська область) дві ракети влучили в бункеровщик «Milenial spirit» (прапор Молдова), у якого було 600 тонн мазуту та дизеля на борту.

Фото: АМПУ

Фото: АМПУ

Як повідомляє Адміністрація морських портів України з посиланнім на службу капітана порту, це сталося о 12:10. Судно, за попередніми даними, було обстріляне російським військовим кораблем. Одна з ракет влучила в надбудову.

Розпочалась пожежа, яка могла в разі вибуху призвести до екологічної катастрофи. Члени екіпажу опинилися у воді та запросили допомогу.

Для гасіння пожежі до бункерувальника були спрямовані буксири «Бриз-1», «Вікторі», ПК-888, КПЛ-99. Для рятування екіпажу – SAR 02.

Порту Чорноморськ надійшла команда від МПРС забезпечити причал та наявність карет швидкої допомоги для надання допомоги 10-ти членам екіпажу «Millennial Spirit». Два члени екіпажу у важкому стані, у тому числі – капітан (у нього опіки та перелам руки), інші – у задовільному.

У 14:15 постраждалих доставили до порту Чорноморськ та направили до місцевої лікарні.

Бункеровщик на якорі. Ситуація контрольована, додають в АМПУ.

Нагадаємо, що сьогодні ж постраждало ще одне судно: на якірній стоянці № 358 порту «Південний» ракета влучила в теплохід «Namura Queen» (прапор Панама).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки