07.07.2022

ОК «Південь»: вороже корабельне угрупування в Чорному морі збільшилось

Корабельне угруповання ворожого Чорноморського флоту збільшилось – зараз це п’ять ракетних кораблів та два підводні човни. Разом вони несуть 48 ракет «Калібр».

Також в угрупування входить великий десантний корабель. А значить, загроза ракетних атак залишається, морська десантна операція противника – мало вірогідна, але не відмінена.

Про це повідомило Оперативне командування, підбиваючи підсумки доби 6 липня.

За оцінкою військових, «обстановка в нашій операційній зоні залишається стабільно напруженою, її розвиток і динаміка – під контролем Сил оборони».

– Противник продовжує тактику авіаційних і ракетних ударів. Ранком ударними гелікоптерами знов атаковано урочище Плотницьке та Іванівку. Без втрат.

– Вдень літаком по Одещині випущено ракету, яку сили Протиповітряної оборони збили над морем. А ввечері, під час повітряного бою, винищувач противника здійснив пуски двох крилатих ракет «повітря-повітря» по наших літаках. Наші літаки не постраждали, а російський Су-35 був змушений покинути зону чергування у повітрі і ретируватися.

– Реактивною системою залпового вогню «Град» та артилерією 122-го калібру обстріляно село Лимани на Миколаївщині, внаслідок чого пошкоджено дитячий садок, будівлю адміністрації громади, знищено пожежну машину місцевої територіальної громади. Постраждалих немає.

– В обстріляній опівдні Широківській громаді, де ворог пошкодив півтора десятки панелей сонячної електростанції, поранено одну цивільну особу.

– В районі Добрянки диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб ранком здійснила спробу проходу в тил наших підрозділів. Втративши п’ятьох вбитими і одного пораненим, відійшла назад.

– А в другій половині дня противник силами до стрілецького взводу здійснив спробу штурмових дій в напрямку Миролюбівки, поблизу тієї самої Добрянки. Успіху не мав, відступив.

– Наші ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи атакували опорний пункт, місця зосередження та склади противника, як на Миколаївщині, так і на Херсонщині.

– Підтверджені втрати противника складають:38 рашистів, один танк Т-62, два мінометниі комплекси 120-го калібру «Сані», дві одиниці броньованої та чотири – автомобільної техніки. А також – три склади боєприпасів на Миколаївщині та склад пально-мастильних матеріалів в Херсоні.

– Російське міноборони намагається закидати Одещину фейками про розташування військової техніки та підрозділів в соціально-гуманітарних та медичних об’єктах. Закликає міжнародні організації вплинути на українську владу, яка, нібито, в такий спосіб утискає мирне населення, наражає його на небезпеку.

– Водночас, самі окупанти на тій же ж Херсонщині ховають свою техніку та військових в лікарнях, дворах дитсадків та шкіл, в інших соціально значущих об’єктах, саме в надії, що по цих місцях Збройні Сили України не вестимуть вогонь.

«Підступність окупантів настільки ж відома, як і безмежна. Тож, лишаємось свідомими і пильними, правильно і швидко реагуємо на сигнали повітряної тривоги, довіряємо силам оборони, віримо в нашу Перемогу і наближаємо її разом!», – закликає Оперативне командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки