06.07.2022

З Одеси передали гуманітарний вантаж до постраждалої від російських ракет Сергіївки

Одеська міська рада передала гуманітарний вантаж до Білгород-Дністровського району – людям, що потерпіли внаслідок воєнного злочину росіян – ракетного удару по курортному селищу Сергіївка.

Про це повідомив сьогодні муніципальний департамент інформації.

Атаку по мирних мешканцях окупанти вчинили в ніч на 1 липня з акваторії Чорного моря літаками стратегічної авіації Ту-22, спорядженими крилатими ракетами Х-22.

Ворог влучив в 9-поверховий багатоквартирний житловий будинок, де перебували близько 150 людей, в і базу відпочинку «Годжі», третя ракета впала в полі за населеним пунктом.

Внаслідок цього чергового воєнного злочину Росії загинув 21 мирний мешканець. 39 були поранені.

Розбір завалів рятувальники ДСНС завершили 2 липня.

Як повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, фахівці спеціального штабу, створеного для ліквідації наслідків обстрілу, також обстежують сусідні будинки, щоб визначити потреби їх жителів та обсяги ремонтно-відновлювальних робіт. Мешканців розтрощеної багатоповерхівки розселили по інших приміщеннях, а родинам, де є загиблі чи поранені, надається матеріально-фінансова і медична допомога.

З Одеси до Сергіївки відправили, зокрема, 12 т продуктів та 1 тис. 200 кв. м. плівки для закриття вікон, з яких повибивало шибки.

«Посеред ночі люди залишилися без документів, без грошей, без можливості харчуватися. В багатьох квартирах вибиті вікна, за допомоги плівки їх тепер можна буде закрити», – зауважив віце-мер Одеси Дмитро Жеман.

Нагадаємо: після обстрілу правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). «Слід зазначити, що будь-які військові об’єкти на даній території відсутні», – наголосили в обласній прокуратурі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки