28.03.2024

Російські терористи атакували південь України ударними дронами та крилатими ракетами

Російські терористи на початку ночі спрямували у бік півдня Одещини ракети Х-22 – з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря.

Згодом з літака Су-30 росіяни випустили і протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Основний дроновий удар ворог сконцентрував по Запорізькій області, там безпілотники маневрували над житловими кварталами та промисловими об’єктами. Є влучання, а також падіння уламків на житлову забудову.

Частина БпЛА типу «Shahed-131/136» заходила й на Дніпропетровщину. Окремо пара «шахедів» з акваторії Чорного моря була спрямована на енергетичний об’єкт Одещини.

В операційній зоні Сил оборони півдня України підрозділам ППО вдалось знищити 16 безпілотників типу «Shahed-131/136»: два – на Одещині, три – на Дніпропетровщині і 11 – на Запоріжжі.

Сьогодні вранці ворог продовжив застосування тактики точкових ракетних ударів по півдню України: з акваторії Чорного моря по Одещині було спрямовано керовану авіаційну ракету з літака тактичної авіації.

Силами протиповітряної оборони ракету знищено над морем.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки