06.03.2024

Ракетний удар по Одесі під час візиту Президента: п`ятеро загиблих

Внаслідок сьогоднішнього ракетного удару російських окупантів по Одесі загинули п'ятеро людей, також є поранені. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Він додав, що зараз тривають слідчі дії, передає Суспільне.

Повітряну тривогу оголосили о 10:41, за пару хвилин потому пролунав потужний вибух, чутний у різних районах міста. Ворог, скориставшись ймовірно балістичною ракетою, поцілив по портовій інфраструктурі.

Свідками ворожої атаки стали Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, які саме перебували в Одеському порту.

«Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Це військові, цивільні, міжнародні гості — цим людям все одно... Вони або з глузду з'їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія чинить. Це говорить про те, що нам передусім треба захищатися. Краще за все, це система протиповітряної оборони», – сказав Володимир Зеленський.

«Президент Зеленський і його штаб нам показували і пояснювали значення порту і те, що робиться, щоб відновити і посилити морський український шлях, якої шкоди він зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід», – заявив Кіріакос Міцотакіс.

Раніше грецькі ЗМІ повідомили про вибух неподалік місця перебування грецької делегації. Там припустили, що ціллю був кортеж Зеленського, передає Радіо Свобода.

У ЗСУ, втім, заперечили, що удар по Одесі пов'язаний із візитом глави держави та іноземних гостей.

«Відбувається те, що Росія – терорист, і вона, очевидно, продовжує атаки на припортову інфраструктуру. Так, по Одесі був нанесений ракетний удар, імовірно, балістичною зброєю, із влучанням в одну з будівель в припортовій інфраструктурі. Але це ніяким чином не пов'язано з конкретним візитом», – сказала речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі Донбас.Реалії

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки