05.03.2024

Чергова нічна атака на Одещину: збито 18 ворожих «шахедів»

Минулої ночі російські терористи вчинили чергову дронову атаку на Одещину, запустивши з району Балаклави (тимчасово окупований Крим) ударні безпілотні літальні апарати типу «Shahed-131/136».

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, ворог запустив 22 «шахеди». До відбиття нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи. В результаті бойової роботи в межах Одеської області протиповітряна оборона знищила 18 ворожих дронів-камікадзе.

Як зазначається в повідомленні Сил оборони півдня України, російські терористи повторили свою злочинну тактику: БпЛА маневрували над житловими і промисловими районами Одеси й передмістя, що створювало реальну загрозу мирним мешканцям, водночас ускладнюючи роботу ППО.

На жаль, не вдалось уникнути влучань. В Одеському районі пошкоджено будівлі рекреаційного об'єкту (йдеться про оздоровчу установу, яка не функціонує від початку повномасштабного вторгнення). Сталося займання, пожежу оперативно ліквідували рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Також в рекреаційній зоні зафіксовано пошкодження приватного будинку з причалом і господарськими спорудами.

За попередніми даними постраждалих немає.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Сил оборони півдня України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки