01.03.2024

До півмільйона гривень хабарів на місяць: в Одесі підозри отримала група посадовців міської ради

Групу посадовців Одеської міської ради підозрюють в отриманні хабарів за розміщення реклами без дозволів. Йдеться про отримання до півмільйона гривень на місяць.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили механізм вимагання неправомірної вигоди від місцевих підприємців. До її організації, за даними слідства, причетні посадові особи структурного підрозділу міськради, що займається питаннями розміщення реклами, та комунального підприємства.

За розробленим планом службовці комунального підприємства фіксували порушення правил розміщення реклами на фасадах закладів харчування чи надання послуг (а саме – відсутність дозвільних документів). Однак, разом із документами щодо необхідності демонтажу рекламних конструкцій підприємці отримували реквізити банківських рахунків, на які треба було переказати гроші. Після отримання коштів службовці «не помічали», що реклама розміщена незаконно, а її власники – уникали демонтажу.

Як встановили правоохоронці, щомісяця фігуранти отримували від 300 тис. до 500 тис. неправомірної вигоди.

Крім того, у ході документування протиправної діяльності підозрюваних, поліцейські встановили факти їхньої причетності до організації ще однієї схеми – незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України.

На підставі зібраних доказів, службовцю структурного підрозділу міськради та двом посадовцям комунального підприємства повідомили про підозру. Залежно від участі у «схемах» трьом фігурантам інкримінують: ⁠ ⁠ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом); ⁠ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється коло осіб, які були залучені до виготовлення підробних медичних документів для ухилянтів та до корупційної схеми розміщення реклами. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура.

Фото Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки