10.02.2024

Нічна атака дронів: російські терористи цілили по Одесі та Подунав’ю

Протягом всієї ночі ворог тероризував південні регіони України дроновими атаками. Трьома хвилями тривалістю півтори, дві з половиною і знов півтори години ворог атакував Одещину БпЛА типу «Shahed-131/136».

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

Першу хвилю російські терористи спрямували по Одесі. Всі 9 дронів були влучно знищені підрозділами Протиповітряної оборони. Однак, уламками одного зі збитих БпЛА пошкоджено технічну споруду припортової інфраструктури, поранення отримав один з працівників підприємства.

Другу і третю хвилі атак ворог спрямував по припортовій інфраструктурі Подунав’я. Тут вдалось знищити 12 дронів.

На жаль, ворожі безпілотники поцілили в припортові об’єкти, там поранено трьох працівників. За інформацією Одеської обласної військової адміністрації, чоловіки отримали чисельні осколкові поранення та мінно-вибухові травми. Всі госпіталізовані. Один із постраждалих у важкому стані.

Внаслідок нічної атаки російських терористів пошкоджень завдано і цивільній інфраструктурі Ізмаїла: понівечено технічні приміщення промислових і сервісних об’єктів, пошкоджено дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки, в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи.

На території Ізмаїльського району внаслідок атаки, через падіння уламків збитого безпілотника сталася пожежа приватного будинку і гаража. Інформації про постраждалих не надходило.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці фіксують наслідки і збирають докази чергового воєнного злочину РФ.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Фото Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки