04.12.2023

В Одесі встановили головну новорічну ялинку міста

В Одесі, на вулиці Дерибасівській встановили новорічну ялинку. Роботи з монтажу розпочались минулими вихідними, наразі монтажникам залишилось завершити її прикрашати, повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Висота ялинки − 20 метрів, ширина − 9. Верхівку традиційно вінчає різдвяна зірка. Загалом для прикрас обрано елементи традиційного українського орнаменту та синьо-жовту стрічку. Всі роботи зі встановлення головної ялинки міста виконуються за рахунок підприємців Одеси, наголосили в мерії.

Сьогодні ж директорка міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич повідомила, що до Дня Святого Миколая (святкується 6 грудня) у палаці дитячої творчості «Біла акація» буде відкрита резиденція Святого Миколая.

Протягом всього грудня діти зможуть залишити свій лист з побажаннями. Святкові заходи з нагоди Дня Святого Миколая пройдуть у кожному районі міста. Низку заходів готують у міських мистецьких закладах, бібліотеках, парку та зоопарку. Але час та місце будуть анонсовані напередодні.

Також заплановано, що Святий Миколай відвідає лікарні. А в творчих майстернях при школах вже виготовляють новорічні прикраси, частина з яких прикрасить Міський сад.

Крім того, в усіх закладах шкільної та дошкільної освіти відбудуться свята для дітей − для учнів початкової школи та вихованців дитячих садочків.

«Звісно, сьогодні не на часі масштабні святкування. Але для нас дуже важливо подарувати дітям тепло, в тому числі − дітям військовослужбовців, які сьогодні нас захищають», − зазначила Олена Буйневич.

Вона також наголосила, що батьки зможуть бути присутні на святкуванні, але кількість дітей та дорослих має чітко відповідати кількості місць в наявному у закладі укритті.

Директорка департаменту нагадала, що в листопаді в усіх міських закладах освіти розпочалась акція «Тепла хвиля». Ця акція триває постійно, але до кожного свята набуває деяких особливостей.

День Святого Миколая співпадає із Днем Збройних Сил України, тож всі заходи направлені на допомогу нашим військовим. Так, в усіх школах проходить акція «Кава з освітою». Крім того, йде збір смаколиків, листів, малюнків для поранених військових, які проходять реабілітацію у міських медичних закладах.

«Запрошую всіх пригоститися смачною кавою і випічкою та залишити донати, які підуть на придбання човнів і моторів для Херсонського напрямку. Станом на сьогодні ми вже зібрали суму, достатню для придбання одного човна. Ця справа дійсно об’єднує одеситів», − сказала Олена Буйневич.

Фото Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки