04.12.2023

В Одесі затримали рекетирів, які видавали себе за співробітників СБУ

В Одесі викрито злочинну групу, учасники якої видавали себе за співробітників СБУ і вимагали гроші у військовозобов’язаних. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Фігуранти – двоє жителів Одещини, один з яких судимий за крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом. За даним слідства, вони знаходили чоловіків, які за віком підлягають мобілізації, і, використовуючи підроблені документи співробітників СБУ, погрожували насильством та вимагали гроші у якості відкупу від мобілізації.

У ході слідчо-розшукових заходів було задокументовано вимагання фігурантами 20-ти тисяч доларів в одного із потерпілих. Правопорушників затримали безпосередньо на місці події. Під час затримання у них вилучили підроблені посвідчення співробітників спецслужби, амуніцію з її емблемами, мобільні телефони, 4 тис. 900 доларів та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Чоловікам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану); ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи). Суд обрав відносно підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі строком від семи до 12 років з конфіскацією майна. Слідство триває.

Комплексні заходи з нейтралізації банди проводили співробітники СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону.

Фото СБУ.

Відео Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки