04.12.2023

Вночі над Україною знищено 18 ворожих безпілотників

Вночі російські агресори знову тероризували Україну. Ворог атакував 23-ма ударними БпЛА «Shahed-136/131» з мису Чауда (окупований Крим) та керованою авіаційною ракетою – з повітряного простору окупованої Херсонщини.

Як повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, до відбиття нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи знищено 18 ударних безпілотних літальних апаратів та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Протиповітряна оборона працювала у щонайменше 9-ти областях України.

Зокрема, на півдні підрозділи ППО ліквідували 10 ворожих безпілотників: шість – в небі Миколаївщини, три – на Херсонщині, один – на Кіровоградщині, де також було знищено ракету Х-59.

На жаль, ворог поцілив по цивільних об'єктах в Херсонському і Бериславському районах: руйнувань зазнали будинок культури і будівельний магазин. Інформації про постраждалих не надходило.

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

У сьогоднішньому зведенні військові також інформують про таке:

✔️В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог намагається ущільнити свою оборону, продовжує тиск бомбардуваннями з використанням керованих авіаційних бомб різної потужності. В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Але маневри ворожими силами та засобами тривають.

✔️Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

✔️У морі перебувають п'ять бойових кораблів ворожого флоту, з них чотири – у Чорному та один – у Азовському. Ракетоносії заведені в пункти базування.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник наніс чотири авіаційні удари із застосуванням 30 керованих авіабомб в напрямку Кринок.

✔️Зафіксовано удар чотирма FPV-дронами та скидання з БпЛА різних модифікацій 17 осколкових боєприпасів по населених пунктах Саблуківка, Велетенське, Берегове, Михайлівка, Золота Балка, Новоберислав, Берислав. Жертв серед населення немає.

✔️За минулу добу відбулось 16 обстрілів населених пунктів. По Херсону ворожі війська гатили 9 разів. Також під обстрілами перебували мешканці Берислава, Садового, Дудчан, Ромашкового, Кізомиса. А Миколаївщині ворог продовжував нагадувати про свою присутність на Кінбурнській косі обстрілами акваторії Очаківської громади.

Внаслідок злочинних дій ворога загинули двоє людей, восьмеро отримали поранення. Пошкоджено чотири багатоповерхівки, приватні будинки, господарча будівля, газогін, гаражі та цивільні автомобілі.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 12 окупантів;
– 6 гармат;
– 1 станція радіоелектронної боротьби;
– 2 розвідувальні БпЛА “SuperCam”;
– 1 FPV-дрон;
– 6 одиниць автомобільної техніки;
– 2 човни.

Знищено 3 спостережні пункти, пост радіолокаційної розвідки та радіолокаційної боротьби, пункт боєпостачання, склад з боєкомплектом і блокпост.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки