06.11.2023

В Одесі змінено схеми руху на низці маршрутів

В Одесі через пошкодження інфраструктури на вулиці Софіївській, спричинені черговою атакою на місто російських окупантів, внесено тимчасові зміни в роботу низки автобусних та трамвайних маршрутів.

Як повідомили сьогодні в мерії, ці зміни діятимуть до завершення робіт з відновлення дорожнього покриття.

Йдеться про автобусні маршрути №№ 105, 121, 145, 146, 242 у напрямку руху до Пересипського мосту: вони їдуть від вул. Софіївської на вул. Кінну - вул. Пастера - вул. Ольгіївську - узвіз Маринеско і далі за маршрутами.

В мерії також проінформували, що змінено схеми руху трьох трамвайних маршрутів:

‒ трамваї № 7 курсують зараз від вул. Паустовського до вул. Чорноморського козацтва та від 16-ї станції Люстдорфської дороги до Тираспольскої площі;

‒ вагони № 12 працюють за маршрутом: Слобідський ринок – Херсонський сквер.

‒ трамваї № 15 курсують між Слобідським ринком та Олексіївською площею.

Напередодні, ввечері та вночі, російські окупанти нанесли чергових ракетно-дронових ударів по Одесі, атакувавши кількома типами ракет та ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131». В результаті бойової роботи знищено 15 ворожих безпілотників та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Сталися влучення в середмістя та по законсервованій промисловій будівлі. Поранень отримали восьмеро людей, п'ятьох шпиталізували.

За попередніми даними мерії, вибуховою хвилею понівечено 33 житлові будинки у двох районах Одеси (Приморському та Хаджибейському), комунікації та інфраструктура міста. Пошкоджено 239 вікон, дверей балконних, блоків, 16 вхідних дверей, покрівля у житлових будинках, а також 35 віконних блоків та дверей у місцях загального користування. Обстеження тривають. Комунальні служби міста ліквідують наслідки ворожого обстрілу.

Серед інших будівель постраждали шість пам'яток архітектури, зокрема – Одеський національний художній музей в історичній частині міста, що віднесена до спадщини ЮНЕСКО. Сьогодні музею виповнилось 124 роки.

На місцях ліквідації ворожої атаки працюють оперативні штаби, які фіксують пошкодження, приймають заяви та консультують мешканців щодо переліку документів для надання матеріальної допомоги з відновлення пошкодженого майна.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки