03.11.2023

В Одесі повідомлено про підозру двом «псевдомінерам»

Двом жителям Одеси повідомлено про підозру у наданні завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в будівлях, що забезпечують діяльність органів державної влади.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

«Псевдомінерів» поліцейські викрили кілька місяців тому. Жінка повідомила на спецлінію «102» про загрозу вибуху в одному з підрозділів поліції. Чоловік сповістив те саме щодо територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На місця негайно були скеровані слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, працівники кінологічного центру та управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області. Обстеживши об’єкти, вибухівку правоохоронці не виявили.

За даними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, в ході розслідування яких встановили підозрюваних та причину їхніх вчинків. З'ясувалось, що панянка у такий спосіб вихлюпнула образу на свого чоловіка, який колись працював у поліції. А громадянин вирішив трохи розважитися та похуліганити.

Слідчі вилучили у фігурантів речові докази, за допомогою яких ті здійснювали дзвінки, та скерували на експертизи.

Покарання, передбачене законодавством за скоєне, ‒ позбавлення волі строком від чотирьох до восьми років.

Правоохоронці вкотре нагадують: на перевірку повідомлень про замінування залучаються значні людські та технічні ресурси. І поки фахівці витрачають час на спростування неправдивого виклику, на них чекають люди, які потребують реальної допомоги.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки