06.11.2023

Допомога на відновлення житла після ворожих ударів: в Одесі працюють два оперативні штаби

В Одесі працюють оперативні штаби, які фіксують пошкодження, приймають заяви та консультують мешканців щодо переліку документів для надання матеріальної допомоги з відновлення пошкодженого майна.

Штаби розгорнуто в Приморському та Хаджибейському районах міста. Про це повідомили в Одеській мерії.

У Хаджибейському районі штаб знаходиться за адресою: вул. Чернишевського, 92. Він працюватиме впродовж найближчих днів з 8:00 до 17:00.

Окрім того, мешканці постраждалих будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Хаджибейської районної адміністрації за адресою: вул. Генерала Петрова 22, з 08:30 до 17:00 або за телефонами: (048) 734-95-28, (048) 734-95-29.

У Приморському районі оперативний штаб працює за адресою: вул. Софіївська, 5.

Окрім того, мешканці постраждалих будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Приморської районної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 134 з 08:30 до 17:30 або за телефоном: (048) 705-75-00.

Алгоритм дій для отримання допомоги на відновлення за рахунок міського бюджету житла, яке має пошкодження вікон (окрім балконних)/ вхідних дверей:


Для отримання матеріальної допомоги/компенсації на проведення заміни віконних блоків, заміну пошкодженого скління/склопакетів, заміну металевих вхідних дверей необхідно надати пакет документів до районної адміністрації:

- заява від власника / користувача (у разі, якщо квартира не приватизована);
- акт обстеження, заповнений та спільно підписаний власником житла, представниками ОСББ або керуючої компанії;
- копія паспорта та податкового коду, правовстановлюючих документів на квартиру;
- роздруковані чорно-білі фото усіх пошкоджень.

Бажано додати висновок фахівця з заміни вікон/скління/вхідних дверей (у висновку необхідно чітко зазначити, чи потрібна заміна віконного блоку або тільки склопакетів, кількість та розміри).

Напередодні російські терористи нанесли по Одесі чергових ракетно-дронових ударів. За інформацією мерії станом на ранок було відомо про 32 пошкоджені житлові будинки (10 – у Приморському районі, 22 – у Хаджибейському).

Наслідки ворожого обстрілу ліквідують комунальні служби міста. Одразу після завершення слідчих дій почалися інтенсивні роботи із залученням спецтехніки. Комунальники відновлюють комунікації, прибирають тротуари та проїжджу частину, ремонтують пошкоджені покрівлі на будинках, закривають плівкою віконні отвори.

Фото Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки